Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά

Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά

Κωδ.: 978-960-565-065-0

Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά


Κωδ.: 978-960-565-065-0
 
Τιμή:     16,80€
Τεμ.:
εξαντλήθηκε

Περιγραφή
 Ιάσων Τριανταφυλλίδης

Από πολλές απόψεις ο Γιώργος Τζαβέλλας υπήρξε ένας πραγματικός πρωτοπόρος, ένας από τους θεμελιωτές του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν ένας ολοκληρωμένος δημιουργός με σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα κινηματογράφος γενικά και πάνω στο θέμα ελληνικός κινηματογράφος πιο ειδικά. Κι αυτό όχι μόνο γιατί γύρισε κάποιες ταινίες, οι περισσότερες εκ των οποίων υπήρξαν σταθμοί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά και είναι ακόμη σταθμοί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, γιατί ο δημιουργός τους είχε μια ολοκληρωμένη θέση και άποψη πάνω στο θέμα ελληνικός κινηματογράφος.

Οι ταινίες του Γ. Τζαβέλλα είναι μέρος της ελληνικής μεταπολεμικής κουλτούρας. "Η κάλπικη λίρα", "Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα", "Μια ζωή την έχουμε" ή "Ο μεθύστακας", "Το σωφεράκι", "Αντιγόνη" κ.α. είναι ταινίες που έχουν φτιάξει μια ασφαλή φωλιά στην καρδιά όλων των Ελλήνων γιατί συνδύασαν μοναδικά την ποιότητα με την εμπορικότητα και γιατί κατέγραψαν την εποχή τους (1944-1964) με μοναδικό τρόπο.

Ποιος ήταν όμως ο Γ. Τζαβέλλας ο δημιουργός που ενηλικίωσε το ελληνικό σινεμά και ο πρώτος που του έδωσε την ώθηση που έπρεπε εκτός συνόρων της Ελλάδος;

Ένα βιβλίο από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τη ζωή και το έργο του Γ, Τζαβέλλα με τίτλο "Γιώργος Τζαβέλλας, ο διεθνής του σινεμά - George Tzavellas, international filmmaker" στα ελληνικά και στα αγγλικά γραμμένο σαν παραμύθι με όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τις μυθικές ταινίες του και την εποχή του.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


      
© 2017 - andyspublishers.com
© 2017 - andyspublishers.com
Back to top