ΕΚΔΟΣΗ


Η αναβίωση των εκδόσεων

Ο εκδοτικός οίκος Andys Publishers είναι από τους λίγους που μπορούν και προσφέρουν βήμα σε κάθε επίδοξο συγγραφέα.

Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν πως το έντυπο βιβλίο «πέθανε», τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των εκδόσεών μας, στο κέντρο της Αθήνας και να δείτε με ποιο τρόπο πληθώρα νέων συγγραφέων καταφέρνουν να εκδώσουν το έργο τους και ταυτόχρονα να το προωθήσουν στην αγορά του βιβλίου.

 

Η σημερινή πραγματικότητα

Δυστυχώς, από το 2010 και έπειτα η βιβλιοπαραγωγή στην χώρα μας βαίνει μειούμενη. Τα σημεία πώλησης βιβλίων συρρικνώνονται διαρκώς, με τα αλλεπάλληλα λουκέτα μεγάλων  αλυσίδων  αλλά και  άλλων ιστορικών βιβλιοπωλείων. Τα χρέη των βιβλιοπωλείων που κλείνουν έχουν επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά σε όλους τους εκδοτικούς οίκους. Ο συνδυασμός αυτός οικονομικής ζημιάς, των λιγότερων σημείων πώλησης και της μικρότερης αγοραστικής ζήτησης λόγω της κρίσης, αναγκάζουν τον κάθε εκδοτικό οίκο να εκδίδει νέους τίτλους με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, επιλέγοντας κυρίως να μεταφράσει επιτυχημένους εμπορικά τίτλους ξένων συγγραφέων και νέους τίτλους μόνο καταξιωμένων ελλήνων συγγραφέων. Το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι να παραμένει στην αφάνεια ένα μεγάλο μέρος νέων λογοτεχνών και επιστημόνων, τα έργα των οποίων δεν μπορούν να φτάσουν στο αναγνωστικό κοινό.

 

Ο Ρόλος μας

Μέχρι σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα σε συγγραφείς, με ένα χαμηλό σχετικά κόστος, να εκδώσουν το έργο τους. Διαπιστώνουμε όμως, ότι εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για κάποιον να εκδώσει το έργο του, και κατά συνέπεια χάνεται εκδοτικά μια ολόκληρη γενιά νέων λογοτεχνών και επιστημόνων. Αποφασίσαμε λοιπόν, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να προσφέρουμε την ευκαιρία σε συγγραφείς να εκδώσουν το έργο τους ακόμα και χωρίς το παραμικρό κόστος.

Μπορούμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο γιατί είμαστε από τους λίγους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που διαθέτει το δικό του βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 43 και Ομήρου) αλλά και ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής βιβλίων. Αξιοποιούμε αυτά τα πλεονεκτήματα για να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε συγγραφείς να δουν το έργο τους να εκδίδεται έντυπα και να διανέμεται στο αναγνωστικό κοινό.

Eπιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε στο χώρο του βιβλιοπωλείου μας, στην καρδιά της Αθήνας, ένα πυρήνα νέων συγγραφέων, όπου το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις καινούργιες τάσεις είτε στην πεζογραφία και την ποίηση είτε σε πιο εξειδικευμένα επιστημονικά έργα.

 

Το μήνυμά μας

 Καλούμε τους νέους συγγραφείς, λογοτέχνες και επιστήμονες, να μας στείλουν τα έργα τους. Θα αξιολογήσουμε ποια από αυτά, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να ενταχθούν στο εκδοτικό μας πρόγραμμα χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ο συγγραφέας, έτσι ώστε αυτός να αφοσιωθεί στο έργο του.

 

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


      
© 2017 - andyspublishers.com
© 2017 - andyspublishers.com
Back to top